Kort introduksjon til temakvelden: Kan urter bidra til en friskere og gladere hest?

Fra tidligere tider og folkemedisinen vet vi at ulike urter ble brukt og har ulike virkning på folk og dyr. Hvem av oss har ikke drukket kamillete for vi legger oss og spist hvitløk for å holde forkjølelsen i sjakk? At urter kan ha positiv effekt også på hester vet vi nok, men vi har kanskje glemt litt å bruke den kunnskapen vi har.

Torsdag 23.aug kommer Brita Linde fra Tyskland til oss og forteller om hvordan bruk av urter kan bidra til å få en mer friskere, gladere og mer harmonisk hest. For mange er dette kanskje ett litt ukjent, men spennende område å bli kjent med.

Brita har jobbet i mer enn 50 år med kinesiologi både på mennesker og dyr. Hun vil fortelle oss litt om hva dette er, hvordan hun arbeider og hvordan de ulike meridianer i hestekroppen påvirker hestens allmenntilstand. Og hun vil fortelle oss hva vi kan gjøre for å hjelpe hesten til å komme mer i balanse, både fysisk og psykisk blant annet ved bruk av ulike urter og blandinger av urter. Det er svært viktig å understreke at hennes behandling ikke er en erstatning for veterinærhjelp og behandling, men kan være en mulig vei å gå for å forebygge og avhjelpe ulike problemer, som ikke er definert som skade eller sykdom. Veterinær Anne Ramberg vil også være med oss denne kvelden, for å oversette det Brita forteller og for å formidle spørsmål tilbake.

Brita har også med seg et hefte som hun har laget og fått oversatt til norsk. Riktignok ikke verdens beste norsk, men fullt lesbart. Heftet beskriver mye av det hun vil snakke om i løpet av kvelden, samt at heftet har en beskrivelse av de mest brukte urtene og hvordan disse virker. Hun har også med seg det hun kaller «flytende urter». Både heftet og de flytende urtemiksene vil det være mulig å kjøpe med seg hjem. Kort eller Vippsbetaling fungerer.

Vi tror dette blir en spennende og lærerik kveld for alle som møter opp. Vi ønsker dere alle hjertelig velkommen. Og jammen skal dere få en matbit også 🙂