Hva med gutta?

Etter å ha besøkt mange staller, vært på mange stevner og hatt kontakt med masse hestefrelste i alle aldre har jeg begynt å lure – hvor er guttene/mennene hen? Vi ser dem på stevner, der de kjører hestehenger, bærer utstyr, legger til rette for både kone og døtre, men de rir veldig sjelden sjøl og de deltar ikke på stevner, selv om de faktisk rir.

I utgangspunktet skulle man tro at det i 2019 skulle være noenlunde lik fordeling av jenter/damer og gutter/menn som hadde interesse for hest og ryttersport, men slik kan det umulig være. Da hadde flere gutter/menn vært synlige både på staller og stevner.

Med tanke på hvor mye glede, læring og mestringsfølelse det gir å jobbe med hest, er det synd at ikke flere gutter er på denne arenaen. Hestesport er avgjort ikke noen «frøkensport», så alt burde egentlig ligge til rette for at gutta skulle finne sin plass her.

Utenfor Norge er bildet litt annerledes, f.eks i Tyskland (som jeg kjenner best) er gutter i stallen og på hesteryggen ett mye mer vanlig syn, og det ser ut til at de trives. Og jeg tror de er positive bidragsytere til miljøet. Mangfold er bra og utviklende for alle parter.

Hvordan vi i Tilhest.no kan være med å bidra til at flere gutter/menn synes og har morsomt i hest og ryttermiljøet er vi ikke sikre på.  Men vi vil gjerne ha innspill fra dere på hva vi kan gjøre.

Og på forhånd takk for alle gode innspill.